Forumtagram Genel Forum Sitesine Hoş geldiniz!

Foruma Üye Olmadan, Konu açamaz, Yorum yapamaz ve Üyelerimizle Etkileşimde Bulunamazsınız. :)

Üye Ol!

Çocukların Konuşma Becerileri

Bazı çocuklar hala belirli sesleri çıkarmakta zorluk çekerler. Bu yaşta, peltek konuşmak veya l, r, s, z, sesleriyle boğuşmak hala normal kabul edilir. Bu, konuşma öğrenme sürecinin bir parçasıdır. Bu sesler genellikle en karmaşık kas hareketlerini gerektirir. Çoğu çocuk peltek konuşmayı 7 veya 8 yaşına geldiğinde aşar.

Kekemelik de nadir değildir. Genellikle çocuğunuzun ağzının hızlı beynine yetişememesi nedeniyle olur ve bu da onun kelimeleri ve sesleri tekrarlamasına neden olur. Heyecanlı veya yorgun olduğunda, doğru kelimeleri tükürmekte bile zorluk çekebilir. Çoğu çocuk 5 ila 6 yaşları arasında kekemeliğinden kurtulur.

Çocuğunuzla konuşarak ve ona sık sık kitap okuyarak dil becerilerini güçlendirin. Cümlelerini bitirmeye veya acele ettirmeye çalışmayın. Onu zaten olduğundan daha fazla sinirlendirmek istemezsiniz. "Sevimli" yanlış telaffuzları alay konusu yapmayın veya taklit etmeyin. Doğru konuşmayı modellemeye devam edin.

Sanat malzemelerini düzenli ve erişilebilir tutarsanız, çocuğunuz bunları kullanmaya daha yatkın olur. Açık raflar malzemelere ulaşmayı kolaylaştırır. Boya kalemlerini, kalemleri, kağıtları, yıkanabilir kalemleri, yapıştırıcı çubuklarını ve kili kolayca ulaşılabilecekleri alçak raflarda saklayın. Bazı basit plastik saklama kaplarına yatırım yapın (eski ıslak mendil kutuları da işe yarar), böylece nesneleri sınıflandırabilirsiniz. Her kabı, adını ve içindekilerin resmini gösteren, kapağa bantlanmış bir dizin kartıyla etiketleyin. Makas, sim ve kalıcı yapıştırıcı gibi gözetim gerektiren şeyleri kapalı bir kutuda erişilemeyecek bir yerde saklayın.

Yeğenimin konuşmalarına bayılıyorum iki yaşında ama bu kadar mı güzel konuşur bir çocuk ya içime sokasım geliyor teyze yok bana adımla hitap ediyor

Geri
Üst Alt