Forumtagram Genel Forum Sitesine Hoş geldiniz!

Foruma Üye Olmadan, Konu açamaz, Yorum yapamaz ve Üyelerimizle Etkileşimde Bulunamazsınız. :)

Üye Ol!

Kediler neden kafalarını veya yanaklarını bize sürter?

Kediler neden kafalarını veya yanaklarını bize sürter

Kedilerin yanaklarında, çenelerinde ve kuyruklarının dibinde özel koku bezleri bulunur. Bu bezler, kedilerin kendi kokularını üreten bir tür fabrika gibidir. Bu kokular, kediler için bir imza gibi çalışır. Size sürtündüklerinde, bu kokuyu sizin üzerinize bırakırlar. Bu, "Sen artık benim arkadaşım ya da ailemsin!" demenin kedilerdeki yoludur. Aynı zamanda, sizin üzerinizdeki başka kokuları kendi kokularıyla değiştirerek sizi kendilerine daha yakın hissederler.

Kediler, sadece bize değil, birbirlerine de sürtünür. Özellikle sokak kedileri ya da vahşi kediler, gruplarındaki diğer kedilerle sürtünerek ortak bir koku oluşturur. Bu koku, onları bir aile gibi bir araya getirir. Ortak koku sayesinde, hangi kedinin dost, hangisinin yabancı olduğunu kolayca anlayabilirler.

Kediler neden kafalarını veya yanaklarını bize sürter

Kediniz size sürtünüyorsa, bu genellikle "Merhaba, seni seviyorum!" ya da "Burası benim yerim!" demek istediği içindir. Ama bazen sürtünme başka şeyler de anlatabilir. Eğer kediniz birdenbire çok fazla sürtünmeye başladıysa ve başka alışılmadık davranışlar gösteriyorsa, bu bir sağlık sorununun işareti olabilir. Mesela alerjiler, kulak problemleri ya da başka rahatsızlıklar kedileri daha fazla sürtünmeye itebilir.

Böyle durumlarda, kedinizin sağlıklı olduğundan emin olmak için bir veteriner hekime danışmak en doğrusudur. Kediniz mutfakta dolaplara ya da mama kabına sürtünüyorsa, bu "Karnım acıktı, mama zamanı" anlamına gelebilir. Ya da kum kabının temiz olmadığını ya da su kabının boş olduğunu söylemek için sürtünebilir.

Kediler, sürtünme davranışıyla bize kendilerini ifade eder. Onların bu sevimli hareketlerini anlamak, kedilerle aramızdaki bağı güçlendirir. Kedinizin ne zaman mutlu, ne zaman aç ya da ne zaman bir şeylerden rahatsız olduğunu gözlemleyerek onun dilini öğrenebilirsiniz.

Geri
Üst Alt