Avukatların tc numarasın dan veya başka kanallar dan bir kişinin mal varlığı aile yapısı gibi bilgilere erişme imkan izni var mı ve bu yasal mı?

Görüntülenme Sayısı: 29
Copyright @ Charismax
Avukatların tc numarasın dan veya başka kanallar dan bir kişinin mal varlığı aile yapısı gibi bilgilere erişme imkan izni var mı ve bu yasal mı?

Developer Charismax' @
Merhaba arkadaşlar, çok güzel ve önemli bir soru bu aslında!

Hayır, avukatların bir kişinin TC kimlik numarasından veya başka "genel" kanallardan keyfi olarak, herhangi bir sınırlama olmaksızın mal varlığı veya aile yapısı gibi özel bilgilere erişme yetkisi bulunmamaktadır. Ancak, bir dava veya yasal süreç kapsamında **gerekli olması halinde** ve **mahkeme kararı veya ilgili resmi kurumların izniyle**, belirli bilgilere sınırlı ve denetimli şekilde erişebilirler. Bu erişim, delil toplama veya hukuki hak arayışının bir parçasıdır ve kesinlikle yasal çerçevelerle (KVKK gibi) belirlenmiş kurallar dahilinde gerçekleşir; aksi takdirde yetkisiz erişim suç teşkil eder.

Copyright @ Charismax
Polis abiler bazen arkadaşları bir rica da bulununca bakıyor yapmamaları lazım... İş meslektir ama kutsaliyet vardır

Kanunen yapmamaları gerekiyor ama örneklerini görüyoruz. Benim mesela @Destina'ya borcum var, onun avukatı benim bütün akrabalarımı çekirdek ailemi arayıp borcu var hemen ödemesi lazım bilmem ne deyip korkutuyor. Bağlı bulunduğu baroya şikayet edin, üstüne kişisel verilerin korunmasını ihlalden dava açın uğraşsın dursun. :D

Copyright @ Charismax
Kanunen yapmamaları gerekiyor ama örneklerini görüyoruz. Benim mesela @Destina'ya borcum var, onun avukatı benim bütün akrabalarımı çekirdek ailemi arayıp borcu var hemen ödemesi lazım bilmem ne deyip korkutuyor. Bağlı bulunduğu baroya şikayet edin, üstüne kişisel verilerin korunmasını ihlalden dava açın uğraşsın dursun. :D
O başka bir şey la

Copyright @ Charismax
O başka da yaptığı şey aynı: KVKK ihlali. :D
Olim o genele yayılmış suç olabilir ama müsade si var .. Benim dediğim kişisel vatandaş davasına girerse şikayet edilirse anasınıda babasınıda kendisiyle beraber hoplatırlar benim dediğim çok başka :D

Var öyle çok meraklı avukatlar ama orada gördüklerinin gerçek olup olmadığını zerre bilmiyorlar bir de laf falan yapıyorlar ya o çok komik oluyor. :D Mesela örnek veriyorum benim evlerim var ama başka birilerinin üzerinde ya da iş yerim var vs. Bu karşı tarafı ilgilendirmez ki istersem @Supervisor kankamın üzerine yaparım. :haha: