Minik Tırtılın Renk Masalı

Görüntülenme Sayısı: 25
Bu masalda, meraklı bir tırtılın ormanda yaptığı macera dolu yolculuk sırasında farklı renklerle tanışmasını ve her bir rengin anlamını öğrenmesini okuyacaksınız. Küçük yaştaki çocuklara renkleri öğretirken aynı zamanda merak etmenin, keşfetmenin ve öğrenmenin ne kadar güzel olduğunu anlatır.

Bir varmış bir yokmuş, evvel zaman içinde kalbur saman içinde, yemyeşil ağaçların, mis kokulu çiçeklerin olduğu bir orman varmış. Bu ormanda, en küçük ağacın kavuğunda, minicik bir tırtıl yaşarmış. Bu Tırtılın adı, Miniko imiş. Miniko, yaprak yemeği, etrafı keşfetmeyi çok severmiş. Daha yeni dünyaya geldiği için en büyük eğlencesi yeni şeyler keşfetmekmiş.

Günlerden bir gün, küçük tırtıl uyanmış ve etrafı seyredip, yaprak kemirmeye başlamış. Ama her gün aynı şeyleri yaptığı için çok sıkılmış. O an ağaçtan inmeye ve ormanı keşfetmeye karar vermiş. Miniko hemen kavuğundan çıkmış ve ormanın derinliklerine doğru ilerlemeye başlamış. İlk gitti yer, ormanın içindeki büyük bir çayırlık olmuş. Burada, minicik ay gibi parlayan sarı çiçeklerle karşılaşmış. “Merhaba küçük tırtıl,” demiş bir papatya. “Ben sarıyım. Güneşin rengi, neşenin ve mutluluğun simgesiyim.” Miniko, sarıya uzun uzun bakmış. İçini bir sıcaklık kaplamış. “Ne güzel bir renkmiş bu sarı!” demiş. “Tıpkı içimi ısıtan güneş gibi.” Yoluna devam eden Miniko, biraz ileride dev gibi duran ağaçlara tırmanmış. Orada dalların üzerindeki yapraklar ona göz kırpıyormuş. “Merhaba Miniko,” demiş yapraklardan biri. “Biz yeşiliz. Doğanın, huzurun ve yaşamın rengiyiz.” Miniko derin bir nefes almış. Etrafını saran yeşil, onu rahatlatmış. “Yeşil olmak harika olmalı,” demiş. “Herkese huzur veriyorsunuz.” Biraz daha ileride, Miniko rengarenk çiçeklerle dolu bir bahçeye ulaşmış. İçlerinden biri yumuşacık sesiyle seslenmiş: “Merhaba tatlı tırtıl, ben pembe. Sevginin ve dostluğun rengiyim.” Miniko, pembeye hayran kalmış. “Sen bana annemin sıcak kucağını hatırlattın,” demiş gülümseyerek. “Çok tatlı bir rengin var.” Yolculuk onu güneşin batmak üzere olduğu bir açıklığa getirmiş. Orada, parlak kırmızı yapraklarıyla süslenmiş bir çalı görmüş. “Selam küçük yolcu!” demiş kırmızı yaprak. “Ben kırmızıyım. Cesaretin ve sevincin rengiyim.” Miniko içinden bir güç yükseldiğini hissetmiş. “Ben de cesur olabilirim!” diye düşünmüş. “Tıpkı kırmızı gibi güçlü ve kararlı!” Akşam olup gökyüzü lacivert bir battaniyeye büründüğünde Minnoş bir dere kenarına varmış. Su öyle berrak ve masmaviydi ki gökyüzünü aynası gibi yansıtıyordu. “Merhaba minik dostum,” demiş su. “Ben mavi. Gökyüzünün, denizin ve huzurun rengiyim.” Miniko maviye bakarken kalbi dinginleşmiş. “Sen bana sakinliği öğrettin,” demiş. “Artık içim çok huzurlu.” Yolculuğunun sonunda gece olmuş, gökyüzü pırıl pırıl yıldızlarla dolmuş. Bir tanesi ona gülümseyerek bakmış. “Merhaba Miniko,” demiş yıldız. “Ben beyazım. Temizliğin, masumiyetin ve yeni başlangıçların rengiyim.” Miniko kafasını yukarı kaldırıp parlayan yıldızlara bakmış. “Ne kadar saf ve güzel bir renksin sen!” demiş.

Minik Tırtılın Renk Masalı

O gece Miniko, öğrendiği tüm renkleri düşünerek yaprağının üzerine kıvrılmış. Artık dünya onun için sadece yeşil yapraklardan ibaret değilmiş. Sarının neşesini, pembenin dostluğunu, kırmızının gücünü, mavinin huzurunu ve beyazın saflığını biliyordu. Ve ertesi sabah güneş doğduğunda, Miniko’nun içinde yepyeni bir his varmış. Çünkü artık sadece bir tırtıl değil; renklerin dostu, bilgeliğin yolcusu olmuş. Masal da burada bitmiş.